Deschidere de sezon la malul marii

M-a tot luat cu treaba si a trecut o luna de la excursia organizata la mare si nu am apucat sa scriu nici macar un rand.

Pe la inceputul lunii aprilie am observat ca vremea incepe sa ne fie prietena, asa ca am hotarat ca este timpul sa organizam deschiderea de sezon. cand si unde? La prima intrebare am raspuns prin eliminare: pai pe 14 este Pastele, pe 21 salonul moto, pe 28 este weekendul cu 1 mai si va fi nebunie peste tot, 5-6 abia ne revenim dupa 1 mai, asa ca sa fie 12 mai. Bun, dar unde? Am luat harta, ne-am tot uitat in lung si-n lat si am decis ca marea este cea mai buna optiune. Nu va fi agitatie pentru ca este extrasezon, preturile nu vor fi foarte mari din acelasi motiv si vom gasi foarte repede cazare, ca doar nu se inghesuie lumea sa mearga pe litoral la jumatatea lunii mai. In mare parte gandeam bine, dar am uitat de anul trecut ca turismul in Romania nu se afla in criza, iar hotelierii nu sunt interesati sa isi atraga clientii pentru ca acestia oricum exista. Criteriile de selectie ale unitatilor de cazare au fost: sa fie pe plaja, sa permita organizarea unui foc de tabara pe plaja, sa putem sta seara in restaurant pana la ce ora vrem, sa ne ofere 3 mese si sa putem asculta muzica. Criterii de bun simt, zic eu, dar administratorii de hoteluri nu au fosta de aceesi parare. Cele mai surprinzatoare oferte au venit din Costinesti si Vama Veche, cand spun surprinzator ma refer sensul negativ al acestui cuvant, de unde ni s-a facut o oferta de 1200 lei sa inchiriem restaurantul pentru a putea sta seara la o bauta, 400 lei focul de tabara. Toate acestea pe langa preturile de cazare si mancare pentru 60 de persoane.

Dupa o saptamana de cautari ne hotaram asupra unui complex din Eforie Nord. Complex de 3*** cu vile din sticla situate pe plaja, mancare si cazare. fpc pe plaja, tot ce am cerut ni se oferea, cel putin telefonic :). BUUUN.

11 mai - vineri inainte de plecare. O sun pe doamna Director a complexului pentru a imi da configuratia camerelor sa ii pot organiza inca de la Bucuresti. Nu poate cand o sun eu asa ca mi le trimite pe la 10 seara. Ajung acas, verific lista trimisa de a, stam la telefoane pana pe la 1 noaptea si in cele din urma definitivez aranjarea pe camere.

12 mai - ora 6 Bummm, trosc. Mai sa fie! Mi-o umbla careva la motoreta, dar asa tare sa se auda. Ies pe balcon, nimic. Ma bag in pat, dupa 10 minute iar, BUMMM! Iar ies pe balcon, iar nimic. Incep prizele sa sfaraie, imi amintesc ca in urma cu vreo doua saptamani niste conationali de alta etnie au furat cablurile de la un transformator si au lasat jumatate de strada fara curent, asa ca ma reped sa scot din priza tot. Pana sa ajung in celelalte camere au reusit sa se arda un televizor, o imprimanta un monitor si un calculator (de asta am aflat ulterior). Politie, pompieri, fum, tot ce trebuie dupa 4 ore de somn ca dimineata sa fie reusita.

Trec orele, beau cafeau si plec spre locul de intalnire.
De data asta Marius a tinut SEDINTA iar eu am fost delegata Fotografu' de serviciu. Hoho, ce bucurie!


Mai o poza, mai o oprire si iesim de pe autostrada A2. Cativa din grup ne spun ca s-a dat drumul la autostrada spre Agigea asa ca ne urcam pe o alta autostrada, libera, faina. Pe autostrada noua nicio benzinarie, cand ii dadeam tare sa ajung pe un deal pentu poze, un motociclist cu prietena trasi pe banda de urgenat. Pana Prostului. Mai opresc niste prieteni cu masinile, masina de asistenta in care aveam furtunul pentru benzina, trag cateva poze dupa care ii dau omului niste benzina. Dau sa plec, hopa, se aprinde becul la benzina. Stai sa vezi ca raman eu in pana prosutlui. Cu mare stres ajungem in Eforie.









In parcare are loc prima pana, se urca motoreta pe rampa. Vine o domnisoara de la televiziniunea locala si ne cere permisiunea sa faca un reportaj. Eu ma duc sa alimentez si sa caut complexul pentru a il putea indruma pe Marius.

Ajunge toata gasca la complex si urmeaza cazarea, adica problemele. Strig lista cu distribuirea pe camere si pana sa termin de citit toata lista vine Marius sa imi spuna ca este ocupata camera lui si inca o camera. Ocupata era toata vila de 4 camere, desi eu statusem pana la 1 noaptea sa fac listele, desi imi confirmase de la receptie disponibilitatea vilelor, nu mai era libera o vila. Unde sa ii mutam? Marius era si cu fata si nu putea sta in orice vila deoarece o parte avau vedere spre plaja de nudisti, Da, plaja de nudisti. Am uitat sa va spun ca cei de la complex au omis sa ne avertizeze ca lang complex este plaja de nudisti.
Cu nervii de rigoare, fataiala si agitatie reusesc sa ii cazez pe toti.
Urmatoarea problema, Apa calda! Ba era apa dar era rece, ba era pronita incalzirea dar nu era apa. Dupa cateva ore s-a rezolvat si cu apa. Camerele spatioase, baia mare si frumoasa, dar nu erau pregatiti sa primeasca turisti. Asa ca erau varza la organizare. Desi stiau cu o luna inainte ca le va sosi un grup de 60 de turisti, nu au facut nimic sa asigure confortul promis.

Se rezolva si aceste probleme, lumea e la volei, la plaja, in apa, care pe unde putea.