Excursie Plaiul Foii 2012

A treia excursie din 2012 a fost tot la munte, tot in zona Pietrii Craiului, mai exact in Plaiul Foii. Am ales o pensiune chiar in rezervatia Pietrii Craiului.
Sambata dimineata ne-am strans in parcarea MC-Donalds Otopeni de unde am plecat pe DN 1 spre Predeal-Paraul Rece-Zarnesti- Plaiul Foii.
Cand am ales pensiunea am vazut camerele pe net, sala de mese, curtea, tot ce se putea vedea mai putin drumul pana la pensiune. Din drumul care leaga Zarnesitul de cabana Plaiul Foii, pentru a ajunge la pensiunea unde eram cazati noi trebuia sa urci un drum de piatra si noroi cam de vreo 50 de metri. Noroc cu orele de enduro facute in cadrul scolii ca altfel erau toti pe jos :)
Conditiile de cazare au fost ireprosabile, la fel si mancarea. Vremea nu prea ne-a lasat sa facem ce ne propusesem. A cam plouat,asa ca focul de tabara a fost un foc mic din surcele facut doar pentru a putea canta la chitara in jurul lui.
Si aici ne-au pus la dispozitie doi caluti pentru plimbari. Am avut o mica sesiune de tir cu arcul si in restul timpului leneveala.
Daca ploaia ne-ar fi ocolit, am fi reusit sa facem tot ce ne propusesem, dar ne-am adaptat conditiilor meteo si ne-am bagat la cantat si dansat in restaurantul pensiunii.
Pana la urmatoarea excursie va dorim "Asfalt Uscat"!

Excursie Bran 2012

Dupa deschiderea de sezon la malul marii, urmatoarele excursii vor fi organizate la munte. Zis si facut. Ma apuc sa caut cazare pentru un grup de 50 de persoane,un loc unde sa putem asculta muzica in voia pana dimineata, unde sa putem dansa si unde sa ne putem parca motocicletele fara sa stam stresati ca umbla curiosii pe la ele.
Dupa cateva telefoane si oferte, decidem sa mergem la Bran, la pensiunea Coroana Reginei.
Privelistea de la pensiune este spectaculoasa, intr-o parte se vad Bucegii, in cealalta parte se vede Piatra Craiului. Proprietarul pensiunii, un domn respectabil, ne-a pus la dispozitie terenul de fotbal, un calut pentru plimbari si o pajiste de vreo 3 hectare unde am putut sta cu burta la soare dupa masa de pranz.
Mancarea a fost delicioasa, preparate de casa cu produse din curtea omului, branza, carne afumata, carnati de casa. Si ca totul sa iasa asa cum ne-am planuit, pe seara am incins un grata pe care am fript un berbecut, iar Vlad si Oana ne-a cantat la chitara.